Logo

Protected: PIM koppeling met 5.000+ producten voor Prolumia

There is no excerpt because this is a protected post.

De kracht van producttransparantie

Intro
Prolumia is een bekende speler in de verlichtingswereld. De verlichtingstak van Nedelko B.V. legt zich toe op het vergroten van hun internationale bereik. Sinds 2014 helpt B2IT om de digitale ambities van Nedelko & Prolumia te verwezenlijken. Het digitaliseren van het assortiment is hierbij één van de belangrijkste speerpunten.

Process.

Briefing

de uitdaging

Het is geen kwestie meer van kiezen, want uiteindelijk zal elk bedrijf eraan moeten geloven: producttransparantie is een must! Prolumia is al vele jaren bezig met het classificeren van het gehele productengamma. Het merendeel van de producten is inmiddels voorzien van (ETIM) specificaties, foto's en content. Nu is het tijd om de online omgeving naar een hoger level te tillen zodat (potentiele) klanten, in alle landen waar Prolumia actief is, kunnen profiteren van deze waardevolle informatie.

de oplossing

Om de internationale ambitie van het merk te verwezenlijken heeft B2IT een multi-domain website ontwikkeld welke gekoppeld is aan hun eigen Product Information Management (PIM) systeem. De verschillende productfeeds worden elke nacht ingeladen zodat de productinformatie op elk domein altijd up to date is. Het online platform is volledig geautomatiseerd waarbij een bezoeker zelf makkelijk een LED product kan zoeken, vergelijken en kan aanvragen.

"We werken hard aan een ambitieuze groeistrategie om Prolumia internationaal nog beter op de kaart te zetten. B2IT is onze partner die adviseert, creëert en reflecteert in hoe wij met Prolumia online de business meetbaar kunnen laten groeien."

- Rob Looye, CEO Nedelko Group

Let's craft a solution

EEN EIGEN CMS OP MAAT

De pagina's op de website zijn door Prolumia te beheren in een op maat gemaakt CMS. Binnen dit CMS kunnen nieuwe landingspagina's worden aangemaakt voor de hoofdcategorieën en productseries. Foto's, content en productfilters zijn naar eigen wens in te vullen zodat de pagina's volledig aansluiten op het zoekwoord waar een bezoeker op binnenkomt. 

Multi-domain webomgeving

De nieuwe webomgeving is gekoppeld met het PIM systeem aan de hand van een JSON productfeed. Zo kan een bezoeker online eenvoudig en snel een keuze maken uit het productengamma van meer dan 5.000 LED producten. Er zijn aparte domeinen (TLDs) ingericht voor elk land waarin Prolumia opereert.  

Een nieuw design

B2IT heeft naast de technische ontwikkeling ook het ontwerp mogen verzorgen. Productafbeeldingen van hoge kwaliteit maken het nieuwe design helemaal af. Producten tastbaar weergeven is tevens een onderscheidende manier om de consument te helpen in het maken van keuzes tijdens het oriëntatieproces. Bezoekers kunnen immers de LED producten niet voelen of uitproberen. De grote afbeeldingen moeten de details, kenmerken en kwaliteit van de producten weergeven zodat de merkperceptie van Prolumia volledig tot haar recht komt. Het webdesign is (uiteraard) volledig responsive en voorzien van slimme call-to-actions zodat bezoekers op een laagdrempelige manier informatie kunnen aanvragen.

DATA-DRIVEN MARKETING

De nieuwe website biedt een solide basis voor de toekomst. Echter staat de online wereld nooit stil en is het van belang om waar nodig verbeteringen door te voeren zodat bezoekers optimaal geholpen worden. B2IT ondersteund hierbij door meer inzicht te geven in het bezoekersgedrag met behulp van web analytics. Inkomende data worden gemeten en vervolgens wordt er plan gemaakt welke fungeert als startpunt voor verdere optimalisatie, de bepaling van doelstellingen en het bereiken daarvan.

Scope of work

DeveLOPMENT Services

Full stack development
API integrations
Website
CMS

Online Marketing SERVICES

Content strategy
SEO & SEA
UX/UI design
Web analytics